Άγιος Νικόλαος Χαλκιδικής +30 6973919316

ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ

Τα τρωκτικά θεωρούνται πολύ επικίνδυνα για δημόσια υγεία. Τα τρωκτικά είναι πολύ ευφυή θηλαστικά έχουν καλή προσαρμοστικότητα στο περιβάλλον και αυξημένες τις αισθήσεις τους (πλην της όρασης).

Δεν ξεχωρίζουν χρώματα παρόλα αυτά κινούνται σε χαμηλό φωτισμό και θυμούνται καλά το χώρο που κινούνται. Έχουν την ανάγκη να ροκανίσουν τα δόντια τους σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους προξενώντας έτσι σοβαρές ζημιές σε καλώδια ηλεκτρικές συσκευές κτλ.

Τρωκτικά συμβιώνουν με τον άνθρωπο και εκτός από τις ζημιές που προκαλούν μεταδίδουν και πολύ σοβαρές ασθένειες. Πολλαπλασιάζονται γρήγορα γενούν από 6-8 φορές το χρόνο από 6 ως 10 νεογνά.

Για την αντιμετώπιση των τρωκτικών γίνεται έλεγχος και αποτύπωση του χώρου σε χάρτη όλων των πιθανών σημείων που διέρχονται. Χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση τα πλέον εγκεκριμένα σκευάσματα. β γενιάς.

Τα σκευάσματα τοποθετούνται πάντα μέσα σε σταθμούς ασφαλείας για μικρά παιδεία κατοικίδια ζώα και καιρικές συνθήκες . Χρησιμοποιούνται επίσης και μηχανικές παγίδες.

Τα κυριότερα είδη είναι

  • Mus musculus (ποντικός οικιακός)

  • Rattus norvegicus (ποντικός των αποθηκών και των πλοίων)

  • Rattus Ratus ( Ποντικός της σκεπής)

Please follow and like us:
Back to top